U kunt stemmen op (24.981 stemmen)
Guus Meeuwis - Brabant

"Een muts op mijn hoofd..."

 arrow STEM NU arrow 
Louk Varossieau - Het leven is goed...

Het leven is goed in m'n Brabantse land...

 arrow STEM NU arrow 
Harry en Floris - Lied van Hertog Jan

Toen den hertog Jan kwam varen...

 arrow STEM NU arrow 
Berichten

Peter

Eindhoven, 5 september 2007 10:12:37

Ik ben trots op Brabant, maar goh, we hebben geen volkslied. Jammer, maar het stoort me niet. We hebben met zoveel liedjes onze provincie al bezongen. Waarom moeten we zo nodig een volkslied? Van mij hoeft het niet. Het bewijst niets. We ZIJN al trots op onze provincie. Een lied brengt ons echt niet dichter bij elkaar ofzo naar mijn mening. Verder vroeg ik me af waarom het volkslied van Belgie de Braban?onne heet. Heeft dat wat met het oude hertogdom Brabant te maken (waar wij ook deel van uitmaakten)? Als iemand dat weet lees ik het graag!

Standrecht

Roosendaal, 4 september 2007 22:48:03

"Was men maar op Brabant zo trots als een Fries" Leuk hoor, AABB rijmpjes maken, maar dan moet het wel de waarheid behelzen. Ik ken amper Brabanders die niet heel trots op hun provincie zijn. Laten we dan niet met zijn allen via ons volkslied gaan suggereren dat we het jammer vinden dat Brabanders minder trots op Brabant zijn, dan Friezen op Friesland. Ik heb zelf jarenlang in Friesland gewoond. De werkgelegenheid is daar belabberd, grote bedrijven gaan er sneller weg, dan dat ze er komen. Grote steden zijn er amper, er wordt bijna niet geinvesteerd en er leven veel meer mensen dan gemiddeld is in Nederland onder de armoedegrens. Friesland is alleen trots op het feit dat ze dankzij hun "taal" anders zijn. Eigenwijsheid zit daarom ook diep geworteld in de aard van de doorsnee Fries. Ik vind de vergelijking die heer Meeuwis in zijn liedje maakt buiten stuitend dus ook onwaar. Voeg daar het feit aan toe dat het lied Brabant alleen Noord-Brabantse cultuur bevat. "Brabant" is een aardig poplied, geen volkslied. Het lied dekt niet het gehele culturele achterland van het VOLKen beschrijft gevoelens als trots op een voor veel Brabanders weinigzeggende manier.

seuntiens

eersel, 4 september 2007 19:48:24

klopt wel dat er twee oudbollig liedjes bij zitten. echter heb ik er een hekel aan als ik naar friesland op vakantie ga dat ik het brabants volkslied uit een fries moet horen. want het nummer van guus kent heel NL.

chantal kwetters

veen, 4 september 2007 18:55:45

kom op jongens. we hebben al zo'n oudbollig nl volkslied.doe eens vlot en stem op een vlot liedje zoals die van guus. toch niet 1 ven die 2 andere oudbollige liedjes??? ik viel bijna van mijn stoel toen ik die hoorde !@#$

kees

ossendrecht, 4 september 2007 18:35:41

het lied van Guus is een lied van en over oost brabant, heeft niks met brabant als geheel te maken. Het zou door omroep brabant geschreven kunnen zijn, die zijn ook op het oosten gericht,de rest telt niet mee.Het leven is goed, is dan een beter lied.

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Plaats bericht
Naam
E-mail
Woonplaats
Bericht

Brabant
Luisteren
speak Brabant
speak Het leven is goed
speak Hertog Jan
Nodig een vriend(in) uit

Nodig een vriend of vriendin uit om te stemmen op het brabantsvolkslied

Advertentie
contact | adverteren | Links | voorwaarden | disclamer